11 Aralık 2013 Çarşamba

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan kimi kandırıyor?


18 Haziran 2012’de Özcan basın önünde şov yaparak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD arasında 20 milyon Avroluk (40 milyon lira) kredi anlaşması imzalandığını duyurmuş, kredinin Mezitli’de arıtma tesisi kurulması için kullanılacağını belirterek, tesisin 2014’te hizmete alınması hedeflendiğini de bu şovunda ilan etmişti.

Aradan 17 ay geçti anlaşması yapılan kredinin akıbeti bilinmezken, Özcan’ın iki gün önce yaptığı açıklamayı yine basından takip ettik. Özcan halkla dalga geçer gibi Dünya Bankası’ndan aldığımız 20 milyon Euro’luk krediyi burada kullanmak üzere, Dünya Bankası’nın onayına gönderdik ve bu ihaleyi onayladığı takdirde kazmayı 1-2 ay içerisinde vuruyoruz diyor.

Sayın Özcan hangi krediyi hangi bankadan aldınız? Alınan krediyi bu güne kadar neden kullanmadınız?

Yada Avrupa İmar Bankasından aldığınız krediyi nerede kullandınız da, Dünya bankasından da kredi kullanıyorsunuz?

Halkı belediye üzerinden ne kadar kimlere borçlandırdınız. En önemlisi halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?

Halk 2014’de hizmete girecek tesisi bekliyor, siz daha birkaç ay içinde kazma vurmaktan bahsediyorsunuz. Mühlis tüccar mantığı ile emanet oturduğunuz koltukla belediye yönetilmez.

Halkı kandırdığınızı düşünmeyi bırakın, halkın gözü açıldı artık. Yalnız halkın değil CHP’lilerinde gözü açılmış. Macit aday olursa oyumuzu MHP’ye Burhanettin Kocamaz’a vereceğiz diyorlar.

Kaybettiğini anla, halkın seni istemediğini anla ve kenara çekil. Kabullenmekte bir erdemdir. Bu çelişkili kredi anlaşması açıklamalarından sonra 15 yılda yapmadığınızı 3 ayda hiç yapmayacağınızı halk anladı. Hatta Sayın Özcan belediyenin kentin, halkın ve partin CHP’nin selameti için şu noktadan sonra hiçbir şey yapmaman daha hayırlı.

En iyisi sen 15 yılın 10 yılına denk gelen yurt dışı gezilerine çık seçime kadar gelme halk alışık yadırgamaz.

Seçimlerin sonucu açısından kent içinde hayırlı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder